"Моят личен случай е, че аз трябваше да уволня Ани Цолова и нейния партньор по онова време (Виктор Николаев, б.р.). Отказах да го направя и просто ми прекратиха договора."

Това разказа бившата шефка на "Новини и актуални предавания" в Нова тв Дарина Сарелска в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" по ТV+.

Сарелска, която живее в чужбина, е тук за кратко и на протестите срещу правителството се срещна с голяма част от бившия екип на Нова - освободени или напуснали журналисти от медията със смяната на собствеността й. 

На въпроса "Защо ви уволниха?", Сарелска посочи:

"Защо един собственик на частна телевизия реши да си смени директора на новините и след него - голяма част от екипа, не би трябвало да е чак такъв проблем, защото в крайна сметка собственикът може да взема тези решения и това е негов прерогатив. 

В нашия случай тази огромна вълна показва, че не е търговско решение, защото бяха отстранени хора с изключителен професионализъм, с доказана успешна кариера.

Моят личен случай е, че аз трябваше да уволня Ани Цолова и нейния партньор по онова време. Отказах да го направя и просто ми прекратиха договора."

Дарина Сарелска бе освободена от Нова тв през август 2017 г., като това бе съобщено официално от медията - без обаче да се посочват мотиви за освобождаването. 

Малко по-късно се разклати столът (по бившия депутат от ГЕРБ Антон Тодоров) на водещата на сутрешния блок Анна Цолова. Месец след освобождаването на Сарелска от телевизията съобщиха, че Цолова вече няма да води сутрешния блок, а щяла да прави лайфстайл предаване - което никога не видя бял свят. Тя прекрати окончателно отношенията си с телевизията през февруари. Виктор Николаев остана в медията.