27-мият ден на протести е белязан и с една блокирана магистрала. Към 20 часа блокирана в двете посоки бе магистрала "Марица", пътят при ГКПП "Капитан Андреево". Акцията бе поведена от Николай Хаджигенов от "Отровното трио" и излъчвана на живо във фейсбук профила на неформалната организация.

Движението по автомагистрала "Марица" посока Турция, където беше блокадата край "Капитан Андреево", беше пуснато минути след 22:30 ч. Полицията успя да избута палатките на протестиращите, а тировете ги заобикалят и преминават. Демонстрантите и организаторът на протеста адвокат Николай Хаджигенов продължават да стоят на платното, съобщи БНТ.

 

 

Ключови кръстовища в София остават блокирани, а на "Орлов мост" се появиха още палатки.

Петима станаха обявилите гладна стачка до оставката на правителството и главния прокурор, съобщи и БНТ.

Протести има не само в столицата, но и във Варна, Стара Загора, Благоевград, Русе и др.

Снимка БТА

Палатковият лагер пред общината във Варна остава, не е вдигната и блокадата при Стара Загора - при подстъпа към магистрала "Тракия" и пътя за Хасково.

Днес протестиращи и представители на майките на деца с увреждания призоваха отсечката от Ректората до „Орлов мост“ да се преименува на „Протестна“, а площадът пред Алма Матер да се казва „Майка България“. 

„Площадът пред Софийския университет символизира неправомерно задържане и самоуправство от страна на полицията към майките на деца с увреждания“, коментира Тихомир Василев от „Изправи се.БГ“. От полицията съобщиха, че снощният протест е преминал спокойна. През нощта е арестувана жена, обиждала протестиращи и полицаи, съобщи бТВ.

Променен е маршрутът на над 15 линии на градския транспорт в София. Автобуси и тролеи заобикалят блокираните кръстовища, а други стигат до Орлов мост и се връщат. За да се облекчи трафика ще се пускат „зелени вълни“ на ключовите места в центъра на София.

За пореден ден протестират и граждани във Варна. Там кръстовището пред общината е блокирано от повече от 24 часа. Разпънат е и палатков лагер на пътя.

Пътят между Стара Загора и Хасково е частично затворен, пропускат се коли. Лагерът обаче продължава да стои.