Президентът Доналд Тръмп обяви, че Джо Байдън е "против Бог", предаде "Гардиън". Той отправи посланието си в Охайо - един от най-оспорваните щати, в който до последно ще се води война на думи между кандидат-президентите.

Държавният глава сподели, че демократът "следва радикалната лява програма".

"Да отнеме оръжията ви, да унищожи втората поправка (която гарантира правото за притежаване на оръжие). Без религия, без нищо, да оскърби Библията, да оскърби Бог. Той е против Бог, той е против оръжията, той е против енергията, нашата енергия."

Байдън, който има голяма преднина пред Тръмп според проучванията, често говори за това как вярата му е помогнала да преодолее трагичната кончина на първата си съпруга и дъщеря през 1972 г. след автомобилна катастрофа.

Байдън определи коментара на Тръмп за "безсрамен".

"Подобно на толкова много хора, моята вяра е основата на живота ми: осигурява ми утеха в моменти на загуба и трагедия, държи ме смирен във време на триумф и радост", заяви бившият вицепрезидент от администрацията на Обама. "И в този мрачен момент за нашата страна - на болка, разделение и болест за толкова американци - моята вяра беше водеща светлина и постоянно напомняне за основното достойнство и човечеството, с които Бог ни е дарил. За президента Тръмп да атакува моята вяра това е безсрамно. Това е под нивото на службата, която той заема, и е под достойнството, което американският народ с право очаква и заслужава от лидерите си."