Познавам Васил Божков от много години, но нашият бизнес няма нищо общо с него. Двамата не поддържаме връзка в момента. 

Това заяви днес пред бТВ певицата и бизнесдама Лиляна Деянова, известна като ЛиЛана. Припомняме, че в края на миналата седмица тя беше пусната под домашен арест, след като прекара в ареста близо 3 месеца. Според държавното обвинение тя и нейният съдружник Мартин Димитров, който остана зад решетките, са част от схема за източване на еврофондове - отчитали като продаден създаден от тях продукт, но реални сделки нямало. Нейното задържане дойде малко след акцията срещу избягалия в Дубай бизнесмен Божков, а двамата са свързани в публичното пространство. 

"Търсенето на бизнес връзки само по себе си е проблем. Между нашите фирми няма нито една трансакция и никога не е имало", категорична е тя. 

Все пак призна, че му е искала бизнес съвети, макар че самият Божков не бил точно специалист в ИТ сферата. Помагал й е обаче със съвети по отношение на опита на ЛиЛана и съдружника й да продават електронни винетки за тол системата. Божков още тогава й заявил, че "няма да ви го дадат на вас".

"Усетих субективизъм по начина, по който доказателствата са посочени, начина, по който са разпитвани служителите. Самият факт, че на третото изречение от всичките свидетели и служители на нашата фирма говорят за Васил Божков. Предвид че ни обвиняват за евроизмами и заплахи, да се говори за Васил Божков и да се разпитват свидетели за него? За мен това оставя усещането, че аз не съм тук, никой от нас не е тук заради тези проекти, предвид че те преди три-четири години вече са изпълнени. А ние сме тук, защото познаваме един човек, който е невинен все още."

Иначе ЛиЛана днес се обяви за пореден път за невинна и обясни, че е изкарала три месеца в ареста, но до момента срещу нея няма написан и внесен обвинителен акт по делото за евросредствата. 

Що се отнася до второто й обвинение - че е заплашвала служебни лица от Агенция "Пътна инфраструктура", певицата заяви, че то е несъстоятелно. Според нея обвинението е за това, че заплашила да поиска оставката им. 

"Директорът на АПИ в своите показания казва, че сме му поискали оставката и сме заплашили, че ще свикаме пресконференция и ще сезираме прокуратурата. Ние като граждани какво трябва да направим, ако видим, че дадена институция не работи - да емигрираме или да подадем сигнал", попита тя. 

Генерално за всичките си обвинения ЛиЛана смята, че прокуратурата има само предположения, но не и доказателства.