Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Ръководителят на беларуската служба за държавна сигурност каза пред телевизия ОНТ, че службата му е осуетила покушение срещу основния опонент на Лукашенко Светлана Тихановска, предаде днес Ройтерс, цитирана от БТА. 

Председателят на Беларуския комитет за държавна сигурност (КГБ) Валерий Вакулчик каза, че службите за борба с екстремизма са засекли съобщение, че трябва да бъде принесена "свещена жертва"

"Подателят на съобщението е установен и скоро ще бъда задържан", каза Вакулчик, цитиран от ТАСС.

По-рано днес Лукашенко заяви, че правоохранителните органи е трябвало по време на безредиците вчера да бранят не само обикновените граждани, но и членове на предизборния щаб на Тихановска, а също и опозиционни журналисти.

Междувременно беларуската милиция влезе днес в сблъсъци с демонстранти в Минск за втора поредна вечер, след като бе обявено, че държавният глава Александър Лукашенко е победител в спорните президентски избори. 

Според очевидци милиционери са издърпвали демонстранти от тълпата и са ги биели с палки. Задържани са над 30 човека.

Припомняме, че още снощи възникнаха сблъсъци след като излязоха резултатите от изборите.Хиляди са били задържани в Минск в цял Беларус по време на демонстрации.

Часове след затварянето на изборните секции избирателната комисия не е публикувала никакви официални резултати.

Кадрите, които виждате, обаче достигат много трудно до отворения свят, защото точно преди изборите Лукашенко буквално изключи интернета на беларусите.

Буквално посред нощ пък правителствен самолет на Беларус е отлетял от Минск за Турция, съобщава страницата на специализираното издание de re militari.

В столицата са издигнати барикади, а силите за сигурност използват гумени патрони, водни оръдия и звукови гранати. Град Брест пък е под практическа блоката на силите за сигурност. 
 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.