Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Кандидат-президентката на Беларус Светлана Тихановска обяви чрез видео в социалната мрежа Youtube, че е напуснала страната. Литовският външен министър Линас Линкевичус написа в туитър, че тя сега е "в безопасност" в Литва. 

Линкевичус посочи, че Тихановска е избягала от страната в условията на мащабна полицейска разправа с протестиращите, предаде АП.

"Взех това решение напълно самостоятелно. Нито приятели, нито роднини, нито (предизборния) щаба, нито Сергей (Тихановски - съпругът й), никой не ми повлия", заяви бившата учителка по английски, която спечели малко под 10 процента от вота. "Знам, че мнозина ще ме разберат, мнозина ще ме осъдят, а мнозина ще ме намразят. Но не дай Боже да се изправя пред такъв избор, пред какъвто бях изправена. Ето защо, хора, погрижете се за себе си, моля ви. Никой живот не си заслужава това, което се случва в момента. Децата - те са най-важното в нашия живот", обяви тя.

 

Изявлението на Тихановска, че доброволно е напуснала Беларус, влиза в конфликт с информация, предоставена по-рано от представители на предизборния ѝ щаб. Те настояват:

"Тя беше отстранена от властите. Светлана нямаше избор. Пет минути преди това обсъждахме бъдещите си планове и тя със сигурност не възнамеряваше да напуска страната", каза Олга Ковалкова за Ройтерс, цитирана от БТА.

Вчера, в деня след изборите, екипът на Тихановска часове наред не е успял да се свърже с нея, но тази сутрин тя вече е била с децата си в съседна Литва, съобщи Ройтерс.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.