Протестите срещу властта се превръщат в протести срещу хората, заяви кметицата на София и зам.-председател на ГЕРБ Йорданка Фандъкова пред БНР. Коментарът и е заради продължаващите блокади на 3 ключови кръстовища в столицата - на "Орлов мост", при Софийския университет и пред Министерския съвет. Снощи за кратко протестиращи пак спряха движението и по бул. "Ситняково" до Румънското посолство, но акцията беше символична - след като в нощта срещу петък жандармерия и полиция разчистиха кръстовището. 

Протестите в София не са заявени и не са съгласувани със Столичната община, обясни Фандъкова, цитирана от БНР. И призова организаторите на ществията вече 38 дни да спазват закона и да не пречат на свободното предвиждане на хората в града.

По повод повторното затваряне на кръстовището пред Румънското посолство снощи, макар и за кратко, Фандъкова посочи, че през това кръстовище преминава целия трафик и е основна алтернатива на движение заради блокирания "Орлов мост":

“През това кръстовище преминават шест линии на градския транспорт. Без движение по него не може да се осигури транспортен достъп на огромна част от гражданите до домовете, до работните им места“.

"Очевидно политиците, които все по-убедително превземат протеста, имат други цели, които преминават границите на свободни, мирни протести. Надявам се да не продължава в тази посока, за да може София да дава възможност на хората да протестират свободно и мирно и в същото време на всички софиянци да се движат свободна в града“, каза още столичната кметица.