След като вчера на свой брифинг организаторите на антиправителствените протести от Отровното трио обявиха, че имат информация, че се очаква смяна на премиера с друг - "човек, който изглежда относително културен, наскоро появил се в София от дълго пътуване", днес Арман Бабикян - член на триото, допусна, че това може би е бившият външен министър Николай Младенов. 

"Предположението за Николай Младенов е интересно и възможно", заяви лаконично той пред БНР.

Бабикян не разкри нищо повече, нито пък каза откъде вчера той, Николай Хаджигенов и Велислав Минеков са се сдобили с тази информация. Самият Младенов пред Клуб Z отказа да коментира слухове.

Припомняме, че Николай Младенов в момента е специален координатор на ООН за близкоизточния мирен процес и играя важна роля в опитите за нормализиране на израело-палестинския конфликт. В този смисъл той е високоуважаван световен дипломат. Самият Младенов пък вчера беше гост в бТВ, където разкри, че към момента е замразил членството си в ГЕРБ. Той обаче изрази съгласие с идеята на Борисов за ВНС и нова конституция, както и със спорното решение да бъде намален броят на депутатите от 240 на 120. 

Още вчера следобед обаче от Отровното трио заявиха, че нямат намерение да призовават за прекратяване на протестите дори премиерът да бъде сменен.

"Няма как тази тема да бъде част от пазарлъка", обяви Минеков. 

Междувременно Бабикян коментира и вчерашната ескалация на напрежението между протестиращи, блокирали кръстовището пред румънското посолство в София, и гражданка, която опиташе да премине оттам. Протестиращи счупиха предното стъкло на колата, шофьорката пък опита на практика да премине с колата си през тях въпреки блокадата. 

„В продължение на 30 дни полицаите чинно охраняваха протестите, изпълняваха ангажиментите си по закон. Нареждането не е на полицията, а над техните глави. Явно сега директивата е да се оставят гражданите да застанат един срещу друг.“

Според него по-големият проблем е защо държавата е решила да абдикира от ангажиментите си и желае натрапване на лошо отношение между гражданите.