Не всички депутати на Патриотичния фронт ще гласуват "за" втория кабинет на Бойко Борисов. Това съобщи лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов пред Нова телевизия. Очаква се народните представители Слави Бинев и Велизар Енчев да не подкрепят новото правителство.

"Не можем да задължим хора, които няколко години се обявяват срещу ГЕРБ и неговия лидер, сега да го подкрепят", призна Каракачанов.

Той определи очакваните гласове в подкрепа на кабинета от тях ще са 17.

"Ако видим, че в рамките на 2-3 месеца не се работи по нашите искания, ще преосмислим подкрепата си за правителството", каза още лидерът на воеводите.

Той обяви, че след тежки преговори с ГЕРБ са се договорили техни основни искания от предизборната програма да влязат в работния план на бъдещото правителство. 

Според Каракачанов става дума за енергетиката – ревизия и предоговаряне на цените за изкупуване от американските ТЕЦ-ове, за бежанците и повече полиция в селските райони на страната.

Междувременно другият съпредседател на ПФ  Валери Симеонов обяви, че иска всички автомобили, които се ползват от българския парламент да са произведени в България. Единствените коли, които се произвеждат у нас са моделите на китайската компания "Грейт Уол", които се сглобяват в завода на бизнесмена Гриша Ганчев в Ловеч.

Симеонов обаче изрично посочи, че депутатите от Патриотичния фронт няма да ползват служебни автомобили на Народното събрание.