"Зад нас стои политически и обществен консенсус, че реформите са небходими. Формираме проевропейско, реформаторско правителство. Без този мандат днес трябваше да обявим, че отиваме на избори". Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при представянето си на кабинета.

"7 години след членството ни в ЕС все още имаме нужда от модернизация на инфраструктурата, на публичната администрация и на политическите правила. Парите на данъкоплатците се изразходват неефективно.  Срокът е от днес. Време е за работа, време е да строим. Трябва да предотвратим срастването на политическата, икономическата и съдебната власт против гражданите", каза още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ се обяви за бърз икономически растеж, нови работни места, увеличаване на доходите, социална политика, която помага на уязвимите групи и безработните. Той се ангажира средствата от европейската солидарност да се разпределят справедливо и прозрачно.

"Като държавници не трябва да говорим за нови парламентарни избори. Днес поемам тежката отговорност да оглавя и ръководя новото правителство. Сучетахме принципите с възможните компромиси. Благодаря на всички, които се отказаха от догмите в името на съгласието. Благодаря и на тези, с които водихме разговори, но не постигнахме съгласие. Резултатите от управлението зависят и от качеството на опозицията. Бог да е с нас, за доброто на България", завърши Борисов.