"Под надзора на прокуратурата продължават проверките в гр. Дупница от МВР и всички контролни органи на "бизнесите" на обв. Капланов и лица, свързани с т.нар. Братя Галеви. Ще направим всичко необходимо за спокойствието на жителите на града."

Това обяви в туитър Иван Гешев по повод акцията по издирването на изчезналия Янек Миланов в Дупница. Той е в неизвестност от 31 юли.

Визираният от главния прокурор "обв. Капланов" е Васил Капланов-Каплата, за когото се твърди, че е близък до дупнишките "братя" Пламен Глев и Ангел Христов, известни като Братя Галеви. Двамата от години са в неизвестност.

По информация на Нова тв съпругата на Капланов - Петя Николова, е била задържана за разпит снощи по разследването за отвличане на Янек.

То е срещу неизвестен извършител, а самият Капланов бе задържан заради открити у него боеприпаси.

Малко по-късно Николова е била освободена. Освободен вече е и съпругът й, с когото последно е забелязан Миланов. Твърдението е, че Янек и Петя са имали връзка преди година и това е причината за конфликта между двамата мъже.

Екипи на Икономическа полиция ще започнат проверка на всички фирми и бизнеси, които са свързани пряко или чрез подставени лица с Капланов и Братя Галеви, твърди още Нова.