Пожарът в гората над сливенските села Селиминово и Голямо Чочовене е изяло локализиран, а от западна посока е спряно изцяло разпространението му. Това обяви главен инспектор Андрей Алексиев, който ръководи гасенето на пожара, съобщи БНР. В гасенето участват, военнослужещи и доброволци от селата.

Няма опасност за близките населени места.

Главен инспектор Андрей Алексиев обясни по-рано, че ситуацията е поспокойна спрямо снощи.

По думите му изгорели са около 60 дка борови насаждения и над 200 дка сухи треви и храсти, но тепърва ще стане ясно какъв е мащабът.

По информация на БНР към пожара в планината на двете сливенски села се включва и тежка армейска техника, която ще направи просеки за овладяване на огъня. Към момент огъня гори в боровата гора над селата.

"В момента пожарът е локализиран. Само в североизточната част все още има горене, вътре в боров масив, но пожарът е низов. Долу горят сухи треви и паднали клони, и иглички от боровете. В момента пристигна верижна машина БАТ от министерство на отбраната и тъкмо я разтовариха и тръгна да прави просека, през която после, ще може да с пожарни автомобили и да изгасим, това, което е останало недосзагасено. Към момента в най-западната част, към село Голямо Чочовен пожарът е спрян. Там няма опасност. Тук в село Селиминово опасност за населеното място няма"., каза главен инспектор Андрей Алексиев, цитиран от БНР.

Причините не са ясни към момента, но огънят най-вероятно е тръгнал от пасище. По информация на кмета на Селиминово Тодор Тодоров пожарът е тръгнал вчера около 13 часа по обяд.