След повече от 3-годишно отсъствие Цветана Пиронкова се завърна победно в елита на женския тенис, при това на US Open. Цвети победи рускинята Людмила Самсонова с 6:2, 6:3 в мач от първия кръг.

Пловдивчанката не бе играла от юли 2017 г., когато излезе от спорта по майчинство.

В следващия кръг Пиронковна излиза срещу Гарбине Мугуруса, бивша №1 в света. Испанката също тръгна с успех с 2:0 - над Нао Хибино (Япония).

Българското участие на Откритото първенство на САЩ по тенис започна с победа и загуба. Първата ни ракета Виктория Томова отстъпи с 5:7, 5:7 пред Аманда Анисимова (САЩ). Това бе първи мач в основната схема на надпреварата в Ню Йорк за Томова.

Григор Димитров играе тази нощ.

Не пролича, че Пиронкова не е играла от юли 2017 г., когато отпадна на "Уимбълдън" и след това обяви, че спира временно, тъй като очаква дете. Тя дори не бе сигурна дали някога отново ще хване ракетата, за да се състезава.

След равностойно начало и 2:2 в първия сет Цветана наложи надмощие и нареди четири поредни гейма, с което поведе с 6:2. Във втората част бившата полуфиналистка и четвъртфиналистка на "Уимбълдън" и "Ролан Гарос" отново дръпна с два пробива, съперничката й върна единия, но в крайна сметка българката даде само още един гейм повече - 6:3 и 2:0.