Бразилската звезда на "Пари Сен Жермен" Неймар е дал положителна проба за коронавируса, съобщава френският в. "Екип". Клубът потвърди за трима заразени, но за момента не е обявил имена.

Според "Екип" другите двама са Анхел ди Мария и Леандро Паредес. И тримата са били на почивка със семействата си в испанския курорт Ибиса след загубата от "Байерн" на финала на Шампионската лига. Всички са карантинирани, заяви ПСЖ.

И по всичко личи, че няма да бъдат в състава на гранда за мача с "Ланс" на 10 септември - първи за шампиона в първенството на Франция за сезона. Стартът вече бе отложен заради случаи на COVID-19. 

Френската Лига 1 единствена от големите в Западна Европа беше прекратена през пролетта и не завърши, а ПСЖ бе обявен за шампион. През лятото се изиграха единствено финалите в двата турнира - за Купата на страната и на Лигата.

През миналата седмица стана ясно, че един куп футболисти от английски клубове са позитивни - сред тях Пол Погба ("Манчестър Юнайтед"), Тангуй Ндомбеле от "Тотнъм", шестима от "Челси" и още неколцина, преминали под карантина, тъй като са пътували зад граница.

Счита се, че здравословното състояние на всички тях е добро.