Под наслов "Нас не ни е страх" протича ден 57-и от протестите с искане на оставките на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев, обявиха от Отровното трио. И днес обаче се стигна до сблъсъци с полицията - след като демонстрацията започна по-рано от обичайното и група протестиращи нахлу на прясно отблокираното платно при Ларгото. Униформените обаче ги изтласкаха на тротоара.

От БОЕЦ разпънаха транспарант, а демонстранти за известно време - около час и половина, все пак успяха да спрат движението по бул. "Цар Освободител". 

В следствие на сблъсъка обаче жена падна на земята, като протестиращите обвиниха за това полицията.

"За безредиците винаги има виновни две страни. Аз лично съм готов да ги обединя в една, защото снощната случка – да, беше най-неприятната и грозната, но не и първата. Подобни опити имаше още през юли", заяви единият от триото - Арман Бабикян, пред бТВ.

Самият той и снощи от трибуната на площата настояваше протестът да е мирен - още преди да гръмнат първите бомбички, и заявяваше, че протестът не е срещу полицаите, а срещу управляващите. 

"Властта се вбеси, че тук имаше огромно количество хора от цялата страна, които дойдоха да им кажат да си тръгват. Никой от властта не каза, че промихме над 100 души от лютив спрей през деня. Направихме си собствена военно-полева болница. Никой от тях не каза, че имаше частни гардове, които изтеглиха протестиращи по посока „Леге“ и започнаха да им нанасят побой...", каза още той в отговор на обвиненията от властта. 

В 18 ч. се очаква и брифинг на Триото, обвинено по-рано от ГЕРБ, че носи "техническата отговорност" за насилието предната нощ. 

Очаквайте подробности.