Има доста спекулации за бъдещето на Лео Меси в "Барселона", като неговият баща Хорхе втори ден води преговори с боса на клуба Жосеп Мария Бартомеу. Преди броени дни 6-кратният носител на "Златната топка" информира Барса със специален факс, че иска да си тръгне без финансови претенции към друг тим.

Хорхе Меси пристигна в Каталуния и на летището не беше много словоохитлив, но поне каза на репортерите, че "много трудно" синът му ще продължи да носи екипа на "блаугранас".

Късно снощи местните медии написаха, че Меси-старши и Бартомеу са водили 90-минутен разговор, който не е довел до нищо. И двете страни не отстъпили от позициите си - футболистът иска да си тръгне, а клубът няма да го пусне за по-малко от 700 милиона евро, на колкото възлиза освобождаващата клауза в договора му, изтичащ на 30 юни 2021 г.

Днес обаче аржентинската медия TyC Sports твърди, че "на 90 процента" Меси остава в единствения отбор, за който някога е играл професионално.

Испански издания подеха тезата - според тях Лео се е примирил с факта, че няма кой да заплати за него толкова много пари и че трябва да си изпълни контракта. 

Нещо повече - Бартомеу вече предложил на Хорхе Меси №10 да преподпише до края 2022 г. През юни 2021 г. той ще има право да си тръгне наистина като свободен агент. Идеята е новото споразумение да обхваща края на Световното в Катар, което може би ще е последното в кариерата на аржентинеца.

По-късно днес се очаква развитие. Междувременно Меси не тренира под ръководството на новия треньор Роналд Куман от началото на седмицата.