Канал 3 да стане новинарски канал на Нова телевизия, а Нова да се фокусира върху сериали и развлекателни предавания.

Такава е концепцията на "Нова броудкастинг груп", която даде заявка, че иска да придобие Канал 3, както и няколко радиа. За намеренията на братя Домусчиеви се разбра, след като Комисията за защита на конкуренцията публикува на сайта си съобщение, че започва производство за концентрация.

Идеите за развитие на двата канала сподели пред "24 часа" Ива Стоянова - бивш съсобственик на Канал 3, управител и директор на телевизията, впоследствие изпълнителен директор на "Нова броудкастинг груп". Канал 3 неизменно се свързва с депутата от ДПС и бизнесмен Делян Пеевски, като преки връзки за това не са видими в Търговския регистър.

"Желанието ни е това да е новинарската телевизия в портфолиото ни, така че профилът ще бъде запазен, но ще инвестираме във все по-високото качество на продукта. 2020-а започна и продължава да се случва като една от най-трудните и динамични години в новата история не само на страната ни, но и на света. Нуждата на зрителите от постоянна, директна и обективна информация ни постави пред необходимостта от всекидневни промени в програмата на Нова телевизия. Да я прекъсваме с извънредни емисии новини, брифинги и пресконференции категорично убеди собствениците и мениджмънта, че в групата ни липсва отделен новинарски канал", заяви Стоянова.

И допълни:

"Така, освен да затвърдим медийния си авторитет и грижа за търсенията на зрителите, ще удовлетворим и онази част от тях, която следи повече развлекателната програма на Нова и е недоволна от извънредните прекъсвания за новини например."

По думите й Нова започва все повече да залага на развлекателни формати, като изброи какво започва от този есенен сезон: второто издание на музикалния формат "Маскираният певец", сериалите "Братя", "Откраднат живот" и др.