Отново министър и отново на културата ще е Вежди Рашидов. Той е роден на 14 декември 1951 г. в Димитровград. Когато е на 2-годишна възраст, заминава с родителите си за Хасково. Майка му, известната певица Кадрие Летифова, умира, когато той е в 4 клас. До седми клас учи и живее в сиропиталището в село Студен кладенец. Кандидатства в Художествената гимназия в София, но не издържа приемния изпит. Баща му го праща в Мадан, в техникума по минна електромеханика. На следващата година го приемат в Художествената гимназия в София.
През 90-те години Рашидов е известен с близостта си до шефа на Мултигруп Илия Павлов.
На 29 ноември 2001 г. Вежди Рашидов се замесва в скандал, в който заедно с общинския съветник от СДС Емил Додов се сбиват с полицай, след като колата на Рашидов е паркирана неправилно пред Столична община.

През годините Рашидов става все по-активен критик на ДПС и политиката на Ахмед Доган. През 2009 г. той влиза в парламента като мажоритарен кандидат на ГЕРБ от Кърджали. После става министър на културата в първия кабинет "Борисов". На изборите тази година отново беше избран за депутат от ГЕРБ.

Рашидов е известен със склонността си към непремерени и нецензурни изказвания. Като министър се запомня с "българския Лувър". По негово време проектът за превръщането на бившата сграда на ВМЕИ в центъра на София в огромна галерия-музей получава мощен тласък в съзвучие с желанието на ГЕРБ за мащабни проекти и строежи. Общо досега в "Лувъра" са вложени 30 млн. лв.

Напоследък Рашидов отново привлече вниманието си като вложител, жертва на КТБ. Скулпторът, който не крие, че вложенията му са далеч над гарантираните 100 хил. евро, дори заплаши със самоубийство, ако не му възстановят вложенията.

Още преди да бъде избран за министър Рашидов, беше организиран протест срещу него. "Нищо хубаво не чака българската култура с избора на Вежди Рашидов", обявиха протестиращите.
По случай петдесетата му годишнина, през май 2002 г., Рашидов беше награден с орден "Стара планина".

През 2006 г. чества 30 години на професионалното си поприще. За това време е направил над 40 изложби в България и чужбина. Носител е на редица наши и международни отличия.