Фронтменът на британските динозаври "Джудас Прийст" Роб Халфорд е започнал работа по дебютния си блус албум.

Той ще си сътрудничи със същия екип, с който създаде коледния си албум Celestial през 2019 г. - брат му Найджъл, племенника му Алекс (син на басиста на "Джудос" Йън Хил) и др., съобщава werock.bg.

Метъл титанът споделя, че всички работят без да бързат и няма определен график, който да спазват. Идеите до момента "звучали чудесно".

Ето нещо от дебютния Resurrection на титана на "Джудас Прийст", който издава соло албум чак през 2000 г. В него няма много блус...

Освен това автобиографията на Роб Халфорд "Изповед" излиза в България на 1 октомври

Тя ще се озове в книжарниците благодарениe на издателство Hybrid Books. Това става само ден след световната премиера, а издателите обещават, че "Изповед“ ще разруши всички митове около легендарния Халфорд, като представи истинската му история – болезнено откровена и на места особено цинична, каквато трябва да бъде една истинска изповед.

Това е пътешествие от английското градче Уолсол до върховете на световната музикална слава – то преминава през алкохолизъм, пристрастяване към наркотици, полицейски арести, зле приключили романтични връзки, потресаваща лична трагедия и завършва с неговата рехабилитация, признаване на хомосексуалната му същност, изкупление и... откриване на истинската любов.

"Някои хора ще бъдат шокирани от прочетеното в „Изповед“. Това обаче са моят живот и важните моменти в него и само от вас зависи как ще го интерпретирате!"

Книгата излиза с меки корици на цена от 24,90 лв. и луксозно издание с твърди корици и кожена обшивка на цена от 29,90 лв. Предварителните поръчки вече са налични на сайта на издателството https://hybridbooks.eu, а чудесният превод е дело на българския автор и голям почитател на „Джудас Прийст“ Сибин Майналовски.

От рок сайта напомнят, че догодина "Джудас Прийст" ще бъдат хедлайнери на четиридневния фестивал "Midalidare - Rock In The Wine Valley", който ще се състои между 15 и 18 юли.

А ето и още нещо просто така - за хеви настроение: