Ивайло Московски е роден на 19 юли 1972 година в град Плевен. Завършва УНСС със специалност публични финанси, а след това и финансов мениджмънт в Стопанската академия в Свищов.

Между 1995 и 1996 г. е инспектор в „София инс“. От 1999 г. до 2002 г. Московски е председател на Борда на директорите и член на Управителния съвет на „Монтана"АД, в периода 2002 г. – 2003 г. е търговски директор на „Балтекс комерс" ЕООД. От 2003 г. до юли 2009 г. е управител на Официалното представителство на фирма STOLL - Германия за България.  Владее английски и немски език.

През лятото на 2009 година става заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. На 19 май 2011 г. става и титуляр в транспортното министерство след като предшественикът му Александър Цветков подава оставка.

Московски се прибира в транспортното министерство след пауза от почти две години. За това време освен опозиционното му присъствие в 42-ото Народно събрание той се сдоби и с втори наследник. По принцип той минава за верен кадър на Бойко Борисов. Намират общ език и на футболните мачлета. При малко по-сносен изборен резултат за ГЕРБ се очакваше да бъде издигнат до вицепремиер. Но осемпартийният парламент и сложните коалиционни преговори изядоха шансовете на Московски за кариерно израстване. Сега в транспортното министерство го чакат същите нерешени проблеми, които остави навремето. Безспорно № 1 от тях е състоянието на БДЖ. Компанията точи по над 200 милиона лева годишно от държавния бюджет, а състоянието й от ден на ден става все по-трагично.

Ивайло Московски оглавява Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Обратно към списъка на министрите.