"Мафията в момента иска да свали правителството – хазарт, контрабанда, всички са срещу нас на улицата. Това ми дава основание да считам, че не трябва да се дава оставка.

Продължаваме да работим, показваме свършеното и не говорим в бъдеще време, а в настояще."

Това каза премиерът Бойко Борисов, който се появи, заедно с вицепремиера Томислав Дончев в нов център за деца в с. Опицвет. По думите му възстановителният център за деца с онкохематологични заболявания е прекрасен и "когато нещо е направено хубаво, противниците ни няма какво да кажат, а и нищо не могат да покажат".

"Затова ги дразним - защото няма какво да покажат. Искат оставка, но не знаят какво да се прави. Ще видите в следващите месеци как ще се развие кризата по света. Мафията в момента иска да свали правителството. Хазарт, контрабанда, всичко е по улиците и иска оставка, намериха си и водач", добави чрез профила си във фейсбук. 

Детският център, който премиерът посети, е изграден с помощта на дарители. Един от тях е футболистът Стилиян Петров. Строежът започва през 2018 г., като част от финансирането е от евпопейската Програмата за развитие на селските райони. Безвъзмездна помощ има и от община Костинброд, финансиране има и по линия на Норвежката програма. Центърът включва седем къщички, спортен център, столова, кухня и зали за занимания, като общият му капацитет е за 40 души.

Посещението на Борисов се случваше на живо във фейсбук. Той добави:

„Ако имаше подготвени хора, с удоволствие бих ги оставил да управляват.“

 

Министър-председателят нагледа и строеж на отсечка от магистрала "Европа".