Добри новини за феновете на свръх енергичния хард рок, които не искат идолите им да лежат по затвори, вместо да думкат с палките по изпъната кожа! Обвинението срещу барабаниста на AC/DC Фил Ръд за организиране на убийство отпадна. Новозеландските власти решиха, че няма достатъчно доказателства за това, обяви адвокатът на мистър Ръд.

Дотук чудесно. Обвинението в заплаха за убийство обаче не е отпаднало. Както и това за притежание на амфетамини и канабис - според Фил Ръд в дребни количества, според полицията - в едри. Така че повод за арест няма, турнето догодина не се отменя, но пък съдебните дела си вървят. 

Според благосклонните закачки на феновете на AC/DC Фил Ръд има една от най-лесните професии на света - шега, визираща семплия ритъм на бандата, чийто барабанист трябва да пердаши едно и също през цялото време. Фил беше задържан след полицейски обиск в дома му в гр. Тауранга. Полицията го обвини в опит за организиране на убийството на двама мъже, но кои са били мишените и какви са мотивите, не бе съобщено. Ако 60-годишният рокер бе признат за виновен, можеше да получи до 10 години затвор, а световното турне на AC/DC през 2015 г. да бъде отложено.