След неуспешния си опит да продаде поделението за товарни превози на БДЖ в първия си мандат като министър на транспорта Ивайло Московски се готви повторно да се пробва да намери купувач на закъсалата компания. И пак в компанията ще има преструктуриране и реформи.

„Концентрираме се в оздравяването на”БДЖ-Пътнически превози” и най-вероятно ще бъде рестартирана процедурата по приватизацията на „БДЖ-Товарни превози”, каза новият стар транспортен министър.

При предишвия опит за продажба на товарното поделение на жп превозвача имаше символичен инвеститорски интерес и в крайна сметка до сериозна оферта не се стигна. В момента финансовото състояние на компанията е още по-влошено. Освен това и като цяло товарният жп транспорт в Европа е в криза, което прави шансовете за успех на нова приватизационна процедура илюзорни. 

Според Московски щели да се търсят както оптимизация на структурата, но и възможности за закупуване на нови локомотиви и вагони.

Под негово управление Мининистерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията щяло да продължи стратегията си за отдаване на концесия на пристанища и летища, а в пътния сектор щели да се използват механизмите на Оперативна програма „Транспорт“.

Като рисковите пътни проекти, Московски посочи лот 4 на Автомагистрала „Струма“, както и АМ „Марица“.