Случайно или не, премиерът Бойко Борисов и президентът Румен Радев се оказаха в събота географски много близко един до друг. Радев, който активно обикаля страната след като снощи беше в Добрич, този предиобед се появи на празника на Карнобат. Борисов, на кормилото на джипа си и отново в компания на зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков, а по-късно и на бургаския кмет Димитър Николов и на депутатката от ГЕРБ Ивелина Василева, нагледа едно след друго предприятие, строеж на път и пречиствателна станция - за Айтос. 

В Карнобат Радев заподозря Борисов в делириум и параноя след като преди дни министър-председателят обясни как президентският екип стои зад изтичането на онези снимки, говори как е "сготвен" и даже посочи "една прекрасна госпожа".

От своя страна Борисов се отдаде на показване на успехите на управлението си, на размисли за омразата на политическите му противници и на повторение на фразата: "Правим, показваме".

"Докато другите само се заяждат и сеят омраза, ние само работа, работни места, защитаваме икономиката. И показваме", разясни той, докато разглеждаше как върви изграждането на 33-километровия Айтоски проход.

Там безадресно той сподели още мисли за опонентите си:

"Колко са успешни, щели да бъдат... Преди избори това го слушам вече трети път от тях. А после леко се примъкват. А ГЕРБ е партия, която носи отговорност. Като обещае нещо, го обещава... 

Имаме си достатъчно партньори - СДС, патриотите, земеделците, така че да не си правят сметки за коалиции.

С ДПС и БСП на конгрес сме решили да не правим коалиции. Нашите партньори са ясни.

А тези, които си правят тънки сметки, могат да бъдат с ГЕРБ само в опозиция, а те за това работят."

И продължи:

"Само показваме направеното, оставаме си с направеното... такива ченгеджийски номера.

Злобата им много ни помага, власт на всяка цена, злобни, агресивни, власт за един месец, а какво ще стане по-нататък...."

Борисов обяви и че е дал задача "да се построят поне още три язовира, поне три". Това го каза по повод, на това, че около Бургас и днес не вали.

"Да наблегнем на нови язовири, да се направи водната карта", повтори той и при следващата спирка на джипа, която вече край новото пречиствално съоръжение край Айтос, а с отговорността били натоварени министърът на околната среда Емил Димитров и регионалната министърка Петя Аврамова, се разбра от думите му.

Той реши да проведе и диалог с няколкото граждани, които се намираха на мястото на събитието.

"Имате ли баби и дядовци? Получават ли по 50 лв. месечно?" След като Борисов повтори въпроса няколко пъти, една жена се включи:

"Имаме, получават...Все е нещо."

"Как да не е, 50 лв. отгоре", отговори доволен премиерът. И обеща още пенсионни увеличения.

Тук гражданин подаде репликата: "Само да няма оставки". 

"То ако имаше на кого...", се чу от Борисов.

Диалогът завърши със "София не е България" от страна на събеседника на премиера.

Премиерът няколко още и че "оставяме другите да си правят събития, за да се покажат и да кажат нещо лошо за онези, които работят." 

Първата спирка в съботните визити на Борисов беше във фирмата "Нурсан Отомотив ЕООД" в. Люляково (област Бургас), където се произвеждат автобилни кабелни системи. За да се чуе колко добре работят социално-икономическите мерки на правителството.

"Те бяха едни от първите, възползвали се от схемата 60/40. Получават около 800 000 лв. месечно, за да запазят работните места на всичките си близо 1200 служители. Нито един съкратен служител, без забавени заплати, никаква административна тежест при получаването на държавната помощ! Хиляди християнски и мюсюлмански семейства в района имат препитание и са доволни. Така се постига етническа толерантност", написа Борисов на страницата си във фейсбук.