"Няма как да коментирам нещо за човек, който 20 години е бил при мен и сега да кажа нещо лошо. Колкото вземе (от електората на ГЕРБ - б.р.) - толкоз, пожелавам му успех. Ние сме като едно семейство, след 20-годишен брак сме се разделили. Той си има ново семейство, а при мен останаха децата."

Това заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, който бе на посещение в Ловеч. Коментарът му очевидно бе по повод доскорошната му дясна ръка Цветан Цветанов и учредената от него партия.

Журналистическият въпрос обаче не бе чут заради възгласи "Бойко, Бойко" от симпатизанти на Борисов.

Попитан за подкрепата от хората, Борисов отговори:

"Нормално."

 

В Ловеч премиерът посети новоокрития храм "Св. св. Кирил и Методий" и училището към него. Ловчанският митрополит Гавриил връчи на премиера Ордена на Ловчанската света митрополия заради църковни заслуги. Борисов благодари за оказаната му чест. Той припомни, че сме единствената държава, която не затвори храмовете и църквите си по време на пандемията от коронавирус. За изграждането на новия храм правителството е осигурило 828 000 лева.

Премиерът посети частното начално училище "Свети Седмочисленици", където се преподават общообразователни предмети и вероучение. В Ловеч премиерът посети също печатница с новоизградена модерна база и иновативно оборудване, в което работят над 40 души. Компанията има и успешно реализиран проект по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност", чийто резултат е разширяване на капацитета за производство на основния продукт при използване на високо енергийно-ефективно оборудване.

Министър-председателят Борисов разговаря и с ръководството на друго предприятие в града, което произвежда тапицирани мебели. Продукцията на ловешката фирма се пласира основно на европейските пазари и Близкия изток като този дял е над 90% от общото производство. Компанията е реализирала девет европейски проекта на обща стойност 6 млн. лв.

След това Борисов посети Лесидрен. Там бе посрещнат възторжено, а възрастен човек му благодари, че за първи път премиер посещава селото.

"Ти оборваш никога не позналите социологически агенции, те са червенки", отговори му Борисов.

И изтъкна, че вчера е имало частични местни избори в 16 населени места. ГЕРБ е спечелил в 9 общини, а в още 2 е на балотаж

Борисов изтъкна, че БСП и ДПС "ще правят коалиция, и в момента иргаят заедно". И попита:

"Има ли пенсионери, получавате ли си по 50 лв?"

След като получи утвърдителен отговор заяви, че докато има пандемия ще бъде така.