Greta Van Fleet - младежите, които звучат като Led Zeppelin, завъртян в машина на времето, имат чисто ново парче.

Простата аритметика показва, че близнаците Джош и Джейк и брат им Сам Кишка, плюс барабаниста Дани Вагнер са на ... 90 години. Сумарно! Само с 14 години са по-стари от Джими Пейдж например.

Видеото обаче изобилства от "антични" китари Гибсън, хамонд органи и - естествено - гащи чарлстон... 

Според zrock.bg песента My Way, Soon идва изненадващо, защото е първи нов материал от повече от година насам.

С това парче групата отбелязва личната трансформация на членовете си през последните три години. My Way, Soon носи и видеоклип, който е заснет, редактиран и режисиран от самата група.

"Песента беше вдъхновена от това, което три години на турнета направиха, отваряйки толкова много врати. Това е моята истина, така аз се чувствам за всичките ни пътувания, но знам, че отразява и преживяното и промяната в перспективата на Джейк, Сам и Дани", заяви вокалистът Джош Кишка. 

Greta Van Fleet издадоха през март 2017-а Highway Tune  - песен, създана в гаража на родителите им преди който и да е от тях да навърши 18-годишна възраст, напомня рок радиото.

Никой от членовете на групата нямал представа каква промяна ще внесе това парче (65 милиона гледания до днес само на официалния YouTube канал, б.р.) в животите им.

Highway Tune стана огромен хит и оглави класацията на Билборд Mainstream Rock Singles. Последва дебютен албум, който оглави класацията за най-добър рок албум, награда Грами, участия в The Tonight Show и Saturday Night Live, златен сертификат на дебютния им албум и огромни тълпи, очакващи с нетърпение да видят младата сензация.

А пък ние не може да не отбележим със задоволство, че младежите все по-малко приличат на кумирите си Led Zeppelin и все повече на... Greta Van Fleet.