Четирима футболисти от "Роял Антверп" - първия съперник на "Лудогорец" в Лига Европа, са заразени с коронавируса, съобщи официалният сайт на белгийския клуб.

Имената на играчите не се споменават. Съобщава се само, че са под карантина и са в добро състояние.

Заразени са и други хора от отбора, вероятно от персонала.

Тестовете са направени през уикенда.

"Роял Антверп" гостува на българския шампион нна 22 октомври.

Мачът е очакван с интерес най-вече от по-възрастните привърженици на Великия стар клуб, както наричат отбора от предградието "Дьорне". Причина е, че съперникът е от България. В летописите на „Роял Антверп“ със златни букви е записано „Чудото с „Витоша“ (така го наричат в цяла Белгия). Става дума за реванша от 1/32-финала за Купата на УЕФА (предшественик на Лига Европа) през сезон 1989-1990 г.

След 0:0 в София „Левски“, който тогава се нарича „Витоша“, води с 3:1 до 87-ата минута. След това само за 7 минути (съдията дава дълго продължение) домакините от „Роял Антверп“ обръщат до 4:3 и се класират.

След този случай в Белия при безнадежден мач винаги се припомня обратът срещу „Левски“. А привържениците на ЦСКА цитираха белгийския коментатор Франк Раас, който уж бил обявил левскарите за „евроидиоти“.

Самият журналист категорично отрече преди година пред Клуб "Z" да е казвал такова нещо. Никъде няма и доказателства за това.