Заместник-кметът по хуманитарните дейности на Русе Енчо Енчев е отново с положителна проба за COVID-19. Това съобщиха от общинската управа в крайдунавския град.

Енчев е постъпил в Белодробната болница вчера, след като почувствал неразположение ден по-рано.

"Той е с двустранна пневмония и в добро състояние", каза кметът на Русе Пенчо Милков. Той обясни, че през изминалата седмица Енчев е бил в командировка.

Няма данни за контактни лица от общинската администрация в дните преди постъпването му в Белодробната болница. Милков каза още, че са взети всички противоепидемични мерки в общината.

От кметството припомнят, че за втори път Енчо Енчев дава положителна проба за коронавирус. Той беше диагностициран с инфекцията в началото на юли т.  г., когато заболяването му протече без изразени симптоми. Тогава положителна проба дадоха кметът Пенчо Милков и заместник-кметът Златомира Стефанова.

Вечерен час в Гоце Делчев

От утре влиза забрана за излизане на непълнолетни хора по улиците на Гоце Делчев без основателна причина.

Забраната важи за времето от 21.00 ч. вечерта до 6.30 ч. сутринта в рамките на 14 дни. Позволено е само излизането до аптека, хранителен магазин или за посещение при личен лекар.

Кметът на общината Владимир Москов каза, че в заповедта е включена и забрана за провеждане на тържества на закрито като сватби, кръщенета и други.

Причината е, че масово не се спазват мерките за безопасност срещу коронавируса и големия брой заразени в Благоевградска област.

Почина втори обитател на Дома в Качулка

Починал е още един потребител на Дома за лица с умствена изостаналост в селище Качулка. Имал е придружаващи заболявания, съобщиха от Областния кризисен щаб в Сливен. 16 са новите случаи на инфектирани в социалното заведение за последното денонощие.

Днес екип на Военна болница – Сливен ще преглежда на място заболелите потребители и ще направи оценка на клиничното им състояние. Общо 39 са новите случаи на COVID-19 в областта.

От тях освен 16 болни в "Качулка", има заразени и медици -двама лекари, четири медицински сестри от две болници, помощник-фармацевт и шофьор на линейка.