"Изгнаникът" в Дубай Васил Божков е направил първа крачка към официално учредяване на заявената от него партия "Българско лято". Това става ясно от обявление във фейсбук профила му, чрез който бизнесменът с 18 обвинения в България общува. 

Вчера се е провело събрание на Инициативния комитет за учредяване на "Българско лято", видимо от профила на Божков и от специално създадената за целта фейсбук страница на евентуалната бъдеща партия.

В нея е публикувано и 2-минутно видео от въпросното мероприятие. Провело се е в сградата на "Нове холдинг" на столичната улица "Московска" - същата, която силите на реда и спецпрокуратурата обискират периодично от януари насам. Учредителите са няколко десетки, предимно млади хора, но лицата им са скрити зад маски. Видимо е само това на Борил Соколов - както разбираме по-късно от прессъобщение на "Българско лято" - председател на заседанието на ИК.

Думата в началото е дадена, разбира се, на Васил Божков, който закономерно присъства онлайн. Обръща се към учредителите с "хора, които не се страхувате, които знаете, които можете" и "вие сте бъдещето и настоящето на нацията". "Трябва да изчистим държавата, да махнем хунтата и да изградим нещо ново. Сега поставяме началото", заявява той.

Видеото приключва с обръщение на Соколов, който е стар съратник на Божков като мениджър на маркетинга в "Еврофутбол". Той заявява само, че повече за целите, програмата и пр. на евентуалната бъдеща партия ще бъде съобщено през ноември. Снимана е и папката с декларациите на учредителите, общо 60 души, според официалното съобщение. В папката са и името, и подписът на Божков.