ДПС няма да подкрепи актуализацията на бюджета – ние сме опозиция. Това каза пред журналисти на влизане в Народното събрание народният представител от ДПС Петър Чобанов.

"Трябва да си отговорим на въпроса какво предизвика това много голямо неизпълнение на приходите и дали като се знаеше, че ще има актуализация, разпределените над 1 млрд. лева разходи от служебния кабинет бяха най-целесъобразни и ефективни. Към средата на годината написахме един подробен доклад относно това в какво състояние оставяме публичните финанси", обясни Чобанов.

По отношение на приходите той коментира, че те няма да се изпълнят. Чобанов коментира, че е бизнесът е в застой и е нормално да имаме по- ниски приходи в такъв "период на безвремие".

"Според мен има известна промяна в позицията на управляващите. По време на предизборната кампания и преди това говореха, че тези 8,8 милиарда лева, които са във фискалния резерв не са толкова, а сега се оказаха, че са толкова. Така че те наистина могат да бъдат използвани в началото за покриване на гарантираните депозити", каза още Петър Чобанов.