"Реал" (Мадрид) нанесе удар на "Барселона" в дома на вечния си съперник "Камп Ноу" - 3:1 в седмия кръг на Ла Лига. Така шампионите отговориха на писанията за криза и неясно бъдеще за треньора Зинедин Зидан. И пренасочиха напрежението към Барса и Роналд Куман.

Двата тима размениха по един бърз гол - Федерико Валверде откри в 5-ата минута за гостите, а в 8-ата тийнейджърът Ансу Фати изравни.

След почивката Барса започна по-добре, но пропусна две ситуации, а постепенно и отпадна физически. От което "Реал", който поначало бе по-добре подготвен и тактически, се възползва прекрасно.

В 63-тата Серхио Рамос бе точен от дузпа за 2:1, отсъдена след преглеждане на ВАР за задържане на капитана за фланелката при центриране.

В 90-ата резервата днес Лука Модрич гросмайсторски матира каталунците за трети път. "Лос меренгес" и преди това имаха възможности да решат сблъсъка. 

"Реал" поведе в класирането с две точки пред "Реал Сосиедад".

Това бе първото в историята "Ел класико" без публика, а както изглежда може да не е последното.

След 1:0 "Реал" можеше да удвои сваткавично, но Винисиус не сполучи от добра позиция. И изравняването дойде малко след това. В следващите минути съперниците размениха интересни атаки, като в средата на полувремето стигнаха до нови шансове за попадение.

Добри изяви имаха вратарите.

Като изключим началните минути на втората част, след това "Реал" бе като у дома си, за което помогна и липсата на публика. Преди третия гол пропуски направиха Тони Кроос (на два пъти последователно) и Серхио Рамос. 

А "принос" за 1:3 има и вратарят Нето, който преди това някоко пъти спаси "блаугранас".