"Реал" (Мадрид) бе напът да запише втора поредна загуба в група В на Шампионската лига, но се добра до 2:2 на терена на "Борусия" (Мьонхенгладбах). "Белите" губеха с 0:2 до 87-ата минута, но с голове на Карим Бензема и Каземиро избегнаха нов крах, който щеше да постави под заплаха продължаването им напред в турнира.

През миналата седмица "белите" паднаха от "Шахтьор" (Донецк) с 2:3 у дома. Украинците удържаха 0:0 с "Интер" (Милано). Следващите два мача са срещу фаворитите в карето.

Макар и не толкова лесно, победи постигнаха "Байерн", "Атлетико" и "Ливърпул", а "Манчестър Сити" без главоболия взе трите точки на терена на "Олимпик" (Марсилия).

Резултатите

Група А

"Локомотив" (Москва) - "Байерн" (Мюнхен) 1:2

"Атлетико" (Мадрид) - "Залцбург" 3:2

Група В

"Шахтьор" (Донецк) - "Интер" (Милано) 0:0

"Борусия" (Мьонхенгладбах) - "Реал" (Мадрид) 2:2

Група С

"Порто" - "Олимпиакос" (Атина) 2:0

"Олимпик" (Марсилия) - "Манчестър Сити" 0:3

Група D

"Аталанта" (Бергамо) - "Аякс" 2:2

"Ливърпул" - "Мидтиланд" (Дания) 2:0

Група А

Шампионът "Байерн" продължи победния си път, независимо че беше поставен на изпитание - 2:1 в Москва срещу "Локомотив". Леон Горецка откри в 13-ата минута, а в 70-ата Антон Миранчук изравни. Но баварците "стъпиха на газта" и не допуснаха изненада - Джошуа Кимих бе точен в 79-ата.

Подобно на "Реал", и "Атлетико" се измъчи, по поне спечели - 3:2 срещу "Залцбург" в Мадрид. Домакините поведоха в резултата, ала в 47-ата догонваха след обрат.

Вторият обрат дойде от тях - Жоао Феликс най-сетне показа защо за него бяха платени над 100 милиона евро през лятото на 2019-а, разписвайки се в 52-ата и 85-ата.

"Байерн" води с 6 точки, следван от "Атлетико" - 3, а другите два тима имат по 1 т.

Група В

Маркъс Тюрам, синът на бившия френски национал Лилиан Тюрам, показа с головете си за "Борусия" (Мьонхенгладбах), че "Реал" продължава да има проблеми, независимо от успеха над "Барселона" насред Каталуния през уикенда. Той се разписа в 33-тата и 58-ата минута.

Отчаяният натиск на "лос меренгес" им донесе поне точка - Бензема намали в 87-ата, а в третата минута на добавеното време Каземиро изравни. Двете попадения доста си приличаха.

Мачът "Шахтьор" - "Интер" (0:0) бе ръководен от българска бригада, начело с Георги Кабаков. Италианският тим имаше претенции към Кабаков, най-вече за неотсъдена дузпа в полза на Ромелу Лукаку в края. Но "интеристите" са си виновни сами, направиха куп пропуски, два пъти удариха греди.

Групата върви много интересно. Води "Шахтьор" с 4 т., следван от "Борусия" и "Интер" по 2, а "Реал" има 1 т.

Група С

Тук нищо заплетено и необичайно. Изпитващият проблеми във Висшата лига "Манчестър Сити" разби "Олимпик" (Марсилия) с 3:0 на френска земя с голове на новото попълнение Феран Торес (18-ата), Гюндоган (76-ата) и Рахим Стърлинг в 81-ата.

"Порто" победи "Олимпиакос" с 2:0 - с попадения в началото и в края на срещата.

"Сити" има пълен актив от 6 т., "Порто" и "Олимпиакос" са с по 3 т., а "Олимпик" е без актив.

Група D

Божидар Краев влезе в 80-ата мин. на гостуването на "Мидтиланд" на "Ливърпул" и не успя да направи нищо съществено. Диого Жота в 55-ата минута вкара гол номер 10 000 за "Ливърпул" в официални мачове, а в добавеното време Мохамед Салах си заработи дузпа и сам я реализира - 2:0.

Футболният подарък за феновете тази вечер поднесоха "Аталанта" и "Аякс" (2:2). Тадич от дузпа и Траоре осигуриха аванс на холандците с попадения в 30-ата и 38-ата. Набързо след почивката обаче "Аталанта" напомни за фурора си в турнира през миналата година. Запата простреля холандския гранд в 54-ата и 60-ата.

"Ливърпул" е без грешка с 6 т., "Аталанта" събра 4 т., "Аякс" е с 1 т., а срещу "Мидтиланд" още стои нулата.