Управителят на Българската народна банка - Димитър Радев, е дал положителен тест за коронавирус. Новината бе съобщена от пресцентъра на централната ни банка.

Радев се чувства добре и е под карантина в домашни условия. От БНБ подчертават, че общото състояние на гуверньора му позволява да изпълнява основните си задължения дистанционно.

Все пак, признават от банката, по определени въпроси от оперативната дейност той ще делегира отговорности на съответните си подуправители за времето на карантината. 

Така Димитър Радев се превръща в поредния човек на висша позиция в страната, който дава положителен тест и остава под карантина. Преди него стана ясно, че под домашно лечение е поставен премиерът Бойко Борисов. Освен това - с положителен тест е и заместник регионалният министър Николай Нанков. 

Заради контакти със заразените пък са карантинирани - министърът на земеделието Десислава Танева и министърът на финансите Кирил Ананиев (ден по-късно беше съобщено, че е освободен). Под карантина беше и Севделина Арнаудова от централата на ГЕРБ. В изолация е и шефката на Нанков в министерството - Петя Аврамова.

Заради скорошен контакт с Борисов са карантинирани още здравният министър Костадин Ангелов, главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев, министърката на енергетиката Теменужка Петкова, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, заместник министърът на външните работи Георг Георгиев, шефката на кабинета на премиера Деница Желева.