Трети човек - близък на заподозрян, задържан в петък вечерта - е поставен под стража в разследването на нападението с нож в базиликата във френския град Ница, при което бяха убити трима души, съобщи днес съдебен източник, цитиран от Франс прес.
Този 33-годишен мъж се намирал в дома на втория заподозрян (за който се предполага, че е бил в контакт с нападателя ден преди атаката) при претърсването на жилището в петък вечерта от полицията.

"Опитваме се да изясним каква е била неговата роля във всичко това", уточни източникът.

Вторият заподозрян, на 35 години, беше задържан в Ница в петък вечерта и също е в ареста.
В четвъртък първи заподозрян, на 47 години, беше арестуван, след като бил забелязан близо до нападателя на кадри, заснети от камери за видеонаблюдение по време на атаката. Според източника той също остава в ареста.


Следователите се опитват да установят дали нападателят е имал съучастници и как се е снабдил с двата телефона, намерени в чанта с лични вещи.
По първоначални данни от разследването нападателят Брахим Аусауи, 21-годишен тунизиец, е пристигнал в Ница вечерта или два дни преди атаката.
В четвъртък сутринта той влязъл в базиликата "Нотр Дам" в центъра на Ница и прерязал гърлата на 60-годишна жена и на 55-годишния клисар. Бразилка на 44 години била намушкана многократно с нож и починала в близък ресторант, където се опитала да се скрие.
Полицията неутрализирала Аусауи, като го простреляла на няколко места, и той бил откаран тежко ранен в болница. Тъй като е в безсъзнание, той не е разпитан от следователите.
Майката на Брахим, който ремонтирал мотоциклети, каза за АФП, че синът й се молел от две години и половина, не излизал и не контактувал с другите хора.
Според туниското правосъдие, което също е започнало разследване, той имал криминално досие в Тунис във връзка с прояви на насилие и наркотици.

БТА