Лидерката на БСП Корнелия Нинова не е успяла да осъди Десислава Атанасова и ГЕРБ за клевета. Това се похвали депутатката от управляващата партия във фейсбук. Водачката на социалистите трябва да й заплати разходите по делото - 2091 лв. и отделно още 1716 лв. на партията. А Атанасова щяла да ги дари на Военномедицинска академия. Там до днес Нинова бе приета за лечение на COVID-19.

Решението жалбата на Нинова да бъде отхвърлена е на състав на Софийския градски съд. Лидерката на БСП заведе дело срещу Атанасова и ГЕРБ заради думи на последната от 2017 г. Поводът - разменени реплики покрай приватизацията на "Техноимпекс", в която Нинова е участвала. Спорът - Атанасова твърди, че въпроната сделка не е проверявана, докато версията на Нинова е, че дружеството е проверявано три пъти. Атанасова показа писмо, в което на въпрос дали това е така, тогавашният главен прокурор Сотир Цацаров е отговорил отрицателно. 

"Нинова НЕ е проверявана от трима главни прокурори за приватизацията на "Техноимпекс" и това твърдение не е клевета! Цитираните пасажи от книгата - " КОРУПЦИЯТА", издадена от висшия съвет на БСП през 2001г., в която "Техноимпекс" е сочена за СЪМНИТЕЛНА СИВА СДЕЛКА, част от "бандитската приватизация", а приватизаторите са наречени "партийни парашутисти", "присвоявали предприятия чрез РМД", също не е клевета!, казва Атанасова. 

И натъртва, чеще дари разноските по делото на ВМА, "където ти се лекуваш". Има и пожелание за бързо оздравяване. 

Всъщност самата Нинова вече не е на болнично лечение. По-рано от БСП съобщиха, че тя е изписана, след като е била стабилизирана. И продължава работата си онлайн, като свиква дистанционно заседание на Изпълнителното бюро на социалистите. Председателката на левицата прекара близо седмица в болничното заведение, беше и на систем - по собственото й обяснение преди дни.