Едно от най-дългочаканите завръщания в последното десетилетие - това на Брайън Джонсън зад микрофона на AC/DC, вече е и "дългосвирещ" факт.

Днес бе световната премира на албума PowerUp, който бандата подгряваше по всевъзможни начини.

 

 

"Преживели многобройни изпитания "по пътя към ада (Highway to Hell)", сред които смъртта на изпълнителя Бон Скот през 1980 г. и тази на китариста Малкълм Йънг през 2017 г., както и домашния арест на барабаниста Фил Ръд, AC/DC продължават да бъдат изцяло отдадени на създаването на рок хитове, които ще бележат музикалната история за векове напред. След 47-години звездна кариера AC/DC издават своя 17-и студиен албум и първи от 6 години насам – Power Up", пише с полагащата се доза драматизъм Zrockradio.bg.

Какво да допълним, освен че отдолу бийтът също е ръзтърсващ - плод на завърналите се стари кучета - Фил Ръд на барабаните и Клиф Уилямс на баса. За съжаление Клиф сподели, че е бил длъжен да участва в студиото, но едва ли ще направи много концерти с бандата.

Това е и първият им дългосвирещ проект след смъртта на Малкълм, който основава бандата заедно с по-малкия си брат Ангъс и третия Джордж (от общо петима) в Сидни, Австралия, през 1973 г., а днес албумът е посветен именно на него.

"Всички усещахме присъствието на Малкълм сред нас, той беше там, докато създавахме POWER UP. По принцип не сме духовно настроени, но това няма как да се сбърка“, споделя вокалистът на групата Брайън Джонсън. "Малкъм имаше много силен характер приживе, който дори смъртта не може да притъпи. Той беше там, навсякъде, и мисля, че всеки, който чуе албума, ще го усети", допълва още той.

Power Up съдържа 12 неиздавани до момента парчета, чиито съавтори са именно Малкълм и Ангъс и които по-малкият от двамата братя прецизно селектира сред цял куп написани през годините песни.

"Винаги, когато работим по албум, аз и Малкълм избираме силни тракове, които да влязат в него, но освен тях всеки път остават и други много добри парчета. Когато редях траклиста на Power Up, сложих тези, които знаех, че са любими на Малкълм", споделя Ангъс.

Продуцент на албума е Brendan O’Brien, който стои зад проектите Black Ice (2008) и Rock Or Burst (2014), споделя още рокрадиото.

Ето и пълния лист на песните в новия албум:

POWER UP

1. Realize
2. Rejection
3. Shot In The Dark
4. Through The Mists Of Time
5. Kick You When You’re Down
6. Witch’s Spell
7. Demon Fire
8. Wild Reputation
9. No Man’s Land
10. Systems Down
11. Money Shot
12. Code Red

Power Up излиза в няколко формата – дигитален, CD, винил и делукс издания, които със сигурност ще разтърсят света на колекционерите и най-върлите фенове на AC/DC.

Лимитираната версия – единствен по рода си POWER UP делукс бокс, е пък върховният фен подарък, а с едно натискане на бутона отстрани на кутията неоновото лого на бандата светва и мигновено зазвучава интрото на Shot In The Dark от вградената колонка. Кутията съдържа целия CD пакет, книга от 20 страници с ексклузивни снимки и USB зарядно, с което боксът да може винаги да бъде зареден допълва Zrockradio.