Стари дървета на столичната ул. "Парчевич" са бетонирани и ще загинат след няколко години, сигнализираха вчера от гражданското сдружение "Спаси София". Районният кмет Трайчо Трайков реагира, фирмата изпълнител също, и обявиха, че бетонът е отстранен.

Дърветата били заляти и с лепилото теракол, което убива дърветата и "що за идиот би го направил", както твърди районният кмет. Изпълнителят отрича да е негово дело. Този ремонт няма нищо общо с Фандъкова, призна Трайков, и публикува и снимка на зарито с пръст дърво:

Проверка на "Спаси София" от днес обаче показва, че дърветата все още са бетонирани и достъпът им до почва е ограничен, а изпълнителят само е засипал с пръст върху бетона. 

Има и множество изоставени строителни отпадъци, ден преди ремонтът да е завършен официално, както и разбити и разпилени павета.

"Настояваме за адекватна реакция от страна на възложителя в лицето на районната община, второ за глоби, трето за лични персонални санкции захората от районната община, които са били отговорни да следят този ремонт, но очевидно нищо не са направили. Настояваме отговор и от районния кмет, и от кмета Йорданка Фандъкова", заявиха от "Спаси София".

Според тях изпълнителят трябва да бъде глобен и отстранен, не само заради некачествения ремонт, но и заради увреждането на дърветата.