Мъжът, който вчера нахлу в пешеходна зона в центъра на Враца, подпали колата си и дори леко обгори полицай, се е ядосал на общинския "паяк"... Това стана ясно от репортаж на Нова тв тази сутрин.

Водачът кибритлия (и в двата смисъла) преди това нахлул с автомобила в пешеходната зона в час, в който там се движат много хора. Подготвил се е предварително - носел е туба с бензин, полял е скромното си рено и го запалил. Както и Клуб Z писа, пострада и един от полицаите, които отишли да гасят.

Най-вероятната версия за огнената демонстрация е несъгласие с "евакуация" от общинския "паяк" заради неправилно паркиране.

"Това е една изключително неразумна и глупава постъпка. Автомобили се вдигат всеки ден и дори ти да си в правото си - това не е начинът. Според мене този човек трябва да бъде наказан тежко, за да разберат другите, че така не може да се прави“, каза пред Нова тв кметът на града Калин Каменов.

Шофьорът и кранистът, които са вдигнали колата, също са говорили пред телевизията.

"Той беше паркирал на спирката. Закачихме автомобила и той пристигна. Обяснихме му, че можем да отключим колата на място и на половин цена. Той бе изключително груб и реагира остро“, казаха те.

„Дори да предположим, че автомобилът му е вдигнат неправомерно, което не е така – не се прави така. Един нормален човек не постъпва по този начин. Всеки е недоволен, когато му сложат скоба или му вдигнат автомобила. Какво ще стане, ако всеки прави така!? Тази постъпка не трябва да бъде толерирана, защото създава тенденция“, добави кметът Каменов.

Неотдавна Клуб Z писа за друг мъж от Враца, който откри стрелба, ядосан защо са го свалили от тролейбуса, че е без маска.

В Монтана пък съдят мъж, който уби със сабя майстора си, след като жертвата направила некачествен според него ремонт.