Мачът за световната титла по бокс в тежка категория между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев може да се играе пред 1000 зрители, твърди "Дейли Мейл", позовавайки се на разпоредбите на британското здравно министерство за епидемичната обстановка в страната.

Великобритания е разделена на различни нива според нивото на заразата. Лондон за момента е поставен в Ниво 2, което за спортни събития означава 2000 души на стадиони и състезания на открито и 1000 в зали.

Засега се предвижда боят да е в "Уембли арена", която е по-малка от първоначално планираната "О2". Последната прие тенис финалите на ATP през миналата седмица, но беше празна. А според въпросните протоколи от началото на декември започва поетапно отваряне на спортните съоръжения за запалянковци.

Еди Хърн, мениджърът и импресарио на Джошуа, се надяваше на поне ограничен брой фенове и желанието му е напът да се сбъдне. Мачът трябваше да се играе още на 20 юни на стадиона на "Тотнъм" и можеше да привлече около 60 хиляди души. В обозримо бъдеще обаче не се вижда как в Европа отново ще има такава посещаемост на спорт.

Ниво 1 позволява до 4000 фенове на открито и 2000 на закрито. Здравният министър Мат Хенкок обяви вчера в парламента, че спортовете, на които отново ще има публика са футбол, ръгби, крикет, бокс, конни надбягвания и дартс.

Очаква се окончателно решение за мача на Кобрата. Не е ясно как ще бъдат продадени тези 1000 билета, ако правителството даде разрешение.