"Това е един мъжки свят, но той би бил нищо, нищичко, без жена в него". Основният мотив на един от най-великите хитове на Джеймс Браун важи с пълна сила за света на бокса. Покрай титаничната битка между Владимир Кличко и Кубрат Пулев тази нощ, няма как да подминем задочното съперичество между техните половинки - холивудската актриса Хейдън Пенетиър и фолк дивата Андреа. 

Германският вестник "Билд" не пропусна да сравни двете блондинки, като във въпросната публикация Кобрата и Кличко бяха "забити" в малко каре. Според изданието Андреа в България била по-известна от Кубрат. Това бе изтълкувано от мнозина като поредната дребнава провокация на украинеца срещу българския му опонент. И с право.

Иначе "Билд" провъзгласи Андреа за победителка в "мача" срещу Хейдън. Така поведохме с 1:0. Кои сме ние, че да се съмняваме с преценката на най-тиражния всекидневник в Европа? И въпреки това Клуб Z направи собствено сравнение между половинките на Кубрат и Владимир. Колкото и битката поначало да изглежда тотално неравностойна.

Ринг свободен! 

Андреа и Хейдън имат физическа прилика. Но само толкова!

Възраст и произход

Андреа е на 27 - с две години е по-голяма от съперничката си. Но когато става въпрос за жени, за възраст не се говори, така че това го пропускаме. Имаме равен старт - и двете са градски момичета. Теодора Руменова Андреева е софиянка, а Хейдън Лесли Пенетиър - нюйоркчанка. Да, обаче още на 15 г. Андреа печели титлата "Мис София 2002", докато няма такива сведения за Хейдън в Ню Йорк. Нашето момиче почва като модел и взема две престижни титли - "Супермодел" и "Мис Туризъм". Вече доказала се като миска, Теодора прави първи опити в музиката. И може да е блондинка, но това е само за заблуда на противника - Андреа завършва Първа частна английска гимназия "Уилям Шекспир", където освен основния език, учи и немски.

Бъдещата звезда на небосклона на попфолка е от артистично семейство. Баба й - Тодорка Ахтарова, е бивша балерина и дългогодишен помощник режисьор в Народния театър "Иван Вазов. Неин пръв братовчед е Борис Карадимчев. Прадядо ѝ Михаил Ахтаров е бил дългогодишен диригент на хор "Кавал". Другата прабаба е била солистка в театър "Ренесанс" (където днес е "Син сити", каква ирония!), заедно с Мими Балканска. Доста солидно, а? 

Какво може да противопостави Хейдън? Дъщеря е на Лесли Р. Воджел, бивша телевизионна актриса, и на Алън Л. Пенетиър, пожарникар. Младата актриса започва да се занимава с кино и телевизия едва на 11-годишна възраст, когато майка ѝ започва да я води на прослушвания за реклами. Оттогава се появява в различни филми и телевизионни предавания.

От 8 клас през цялата гимназия тя е домашно обучавана. Американска му работа! Пенетиър отлага по-висока степен на обучение, в името на кариерата. И тя се е пробвала като модел. Какъв модел, за бога, с нейните 155 сантиметра?!

Най-вече заради последните неща, този рунд се печели по точки от Андреа!

Кариера

Андреа е суперзвезда в родния попфолк. (Е, в Клуб Z не сме специалисти в този жанр, затова се допитахме до експерти и те така казаха.) Взема едни най-високите хонорари, пълни зали и чалготеки, където е на топ позиции в плейлистите. В момента опитва да прекрачи в поп музиката (похвален стремеж, ако питате нас), работи с популярни диджеи, като например Габриел Дави. Нещо като преминаване от аматьорския в професионалния бокс - Пулев ги знае тия неща. Би било обидно сега да изреждаме мегахитовете ѝ - те са настолни за всеки, който слуша тази музика. 

А актьорските ѝ превъплащения в реклами като "Сезонът на дините", да речем, са вечна класика в мъжкия фолклор, така си е.

В същото време Хейдън Пенетиър си остава второразредна актриса. Тя е типична американска кукла Барби за захаросани филми, ситкоми и реклами. Самото ѝ излъчване едва ли може да ни даде нещо повече от персонажи като дъщерята на треньора по американски футбол или мажоретката в хитовия сериал "Герои". Окей, популярно лице е, свикнали сме да я гледаме, но нищо повече. И явно сама е готова да хвърли кърпата: Пенетиър се е оплаквала публично от актьорските си способности, защото хората гледали на нея като на „популярната мажоретка“ или просто „блондинката“. Ние няма да я разубеждаваме.

Владимир Кличко и Хейдън Пенетиър 

Докато никой не се съмнява в певческите заложби на Андреа. Най-малко тя самата. Така че с пълно право отсъждаме 2:0 за българката.

Отношения с половинката

Шепти се (да, само се шепти), че Кобрата бил много ревнив. Въпреки това с Андреа имали типичните и класически отношения като за една истинска влюбена двойка - леки скандалчета, желание за надмощие и т.н. и т.н. И двамата са горещи натури най-малкото - неслучайно Пулев забрани на любимата си да присъства на мача. Той обеща публично, че ако бие Кличко, ще се ожени!

В същото време измисленият и съмнително подреден свят на Владимир май важи и за личния му живот. Той има един развод, а с Хейдън минаха през раздяла от около две години. Чакат дете, но пък наскоро актрисата се изпусна, че рожбата щяла да носи гените на татко си, тя била само "преносител".

Хм... Намирисва и тая работа - типично за Кличко. Поради което - още един рунд за Андреа!

Гръдна обиколка

Хейдън Пенетиър не само че няма артистичен псевдоним, а и проявява неблагоразумието да не си слага силикон. Несериозно е... При споменатия ръст от 155 см, мерките й са следните: 87-68,5-87.

Никой не знае мерките на високата цели 173 см Андреа - освен нея, пластичният хирург и... Кубрат Пулев. А и никой не смее да пита много, много. Писа се само, че миналата година тя добавила още някой и друг кубик. Имала желание - добавила, какво!

Поради което май е време за технически нокаут. Съдията прекратява мача. Андреа печели! Довечера чакаме и Кобрата да стори същото. Срещу Владимир, естествено, не срещу Хейдън...