"Тотнъм" спечели дербито на Северен Лондон срещу "Арсенал" - 2:0 пред 2000 зрители на своя стадион. 

Два красиви гола на Хюн Мин Сон в 13-ата минута и на Хари Кейн в 45-ата решиха спора. В останалото време "шпорите" - типично за философията на треньора си Жозе Моуриньо, оставиха топката на опонента си, който обаче днес бе неефективен в атака.

Отново проработи прословутото партньорство между Хари Кейн и Хюн Мин Сон. Английският национал изведе корееца в 13-ата мин и той с прекрасен диагонален удар от около 20 метра донесе радост на завърналите се на стадиона фенове на "Тотнъм"

"Арсенал" създаде напрежение пред Юго Лорис, но без завършващи удари. В минутите в края на полувремето притежанието на топката бе над 90 процента в полза на "топчиите". 

Въпреки това те видяха топката в мрежата си за втори път. Секунди преди почивката "Тотнъм" спря опасна акция на съперника си, последва светкавична контра с числен превес за домакините и Кейн опъна мрежата с рикошет в напречната греда след пас на Сон.

След почивката нямаше голяма промяна на терена - "Арсенал" атакуваше безплодно, а "Тотнъм" се бранеше отлично. Ще се запомни най-вече ситуация, при която Александър Лаказет стреля с глава отблизо, но Лорис изби. Това стана в средата на второто полувреме.

"Тотнъм" остана начело с 24 точки, колкото има и "Ливърпул". Следват "Челси" - 22, и "Лестър" - 21. "Арсенал" е едва 15-и с 13 т.

По рано днес "Лестър" щастливо стигна до 2:1 на терена "Шефилд Юнайтед" с гол на Джейми Варди в 90-ата. А "Кристъл Палас" удари "Уест Бромич" с 5:1.

"Ливърпул" пък разгроми "Уулверхемптън" с голове на Салах, Вайналдум, Матип и автогол на Нелсон Семедо.