Депутатът от Патриотичния фронт Слави Бинев обяви, че Бойко Борисов заради личното си отношение е спрял неговата кандидатура за шеф на парламентарната комисия по еврофондовете.

"Защо не се искат аз да контролирам европейските фондове. Реагирали са много остро. Отказахме се да влизаме в правителството, но това трябваше да бъде компенсирано чрез контрол в парламента", обясни той по Нова тв.

Патриотичният фронт подкрепи кабинета, но отказа да излъчи свои представители в него. Според Бинев реакцията срещу неговата кандидатура показвала личното отношение на премиера Бойко Борисов към него. Бившият евродепутат от "Атака", който после напусна партията на Волен Сидеров, не крие отрицателното си отношение към лидера на ГЕРБ. Той и Велизар Енчев бяха двамата депутати от ПФ, които гласуваха против избора на Борисов за премиер, но подкрепиха кабинета.

"Разбира се, че Борисов ги решава тези неща. Той работи чрез есемеси, това са неговите куршуми", описа още действията на министър-председателя Слави Бинев.

Той даде да се разбере, че няма намерение да напуска групата на ПФ, а двамата й съпредседатели Красимир Каракачанов и Валери Симеонов нарече "свои другари и приятели".

През седмицата Велизар Енчев се оплака от изолация в групата и обясни, че се готви изключването му.

"Велизар е интелигентен мъж, влезе в битка, която сигурно му е повлияла", каза Бинев за колегата си.

"Ние с Велизар бяхме изразители на общите съмнения на групата", смята още той.