Уилям Шекспир също бе ваксиниран срещу COVID-19, съобщава Франс прес, цитирана от БТА.

Това не е остроумна шега, а истинското име на 81-годишния мъж от Уорикшър, който днес стана вторият британец, ваксиниран с антивирусната ваксина на компаниите Pfizer и BioNTech. Шекспир каза, че е очарован от събитието, а кадрите с момента на неговото ваксиниране в Университетската болница в Ковънтри, излъчени директно по телевизията, накараха британският министър на здравеопазването Мат Ханкок да изглежда просълзен и да заяви:

"Това беше една трудна година", а после да добави: "Горд съм, че съм британец".

Първият ваксиниран с продукта на Pfizer и BioNTech бе Маргарет Кийнан, която навършва 91 години другата седмица. Ваксината ѝ бе поставена в 6:31 ч. (8:31 ч. българско време) в същата Университетската болница в Ковънтри.

"Чувствам се изключително привилегирована да бъда първият човек, ваксиниран срещу COVID-19", заяви възрастната дама.

После допълни, че това е бил най-добрият подарък за предстоящия й рожден ден и че ваксинирането й означава, че може да планира да прекара известно време със семейството и приятелите си през Новата година.

И Уилям Шекспир, и Маргарет Кийнан бяха се погрижили за ваксинирането да вплетат коледен елемент в облеклото си. Шекспир беше заложил на червени чорапи с коледни мотиви, а госпожа Кийнан носеше синя тениска с пингвин с коледно шалче и коледна шапка с надписа "Весела Коледа" под него.