Антъни Джошуа и Кубрат Пулев дадоха серия интервюта преди мача си за световната титла по бокс в тежка категория в зала "Уембли арена" в събота. Британецът притежава шампионските пояси на IBF, WBO, WBA и IBO, а Кобрата е официален претендент на IBF.

"В събота е най-важният ден на моя живот, рече Кобрата, цитиран от английските медии. - Тренирам от 12-годишен, а съм сложил ръкавици дори още по-малък. На 14 станах шампион на България. Изживявам мечтата си, а това е мечта и на моя баща. Нокаут? Аз просто искам да спечеля. Искам да го направя за баща ми, за моята родина, за българския спорт... Не просто за себе си."

"Готов съм. Знам, че сега е моето време. Исках този мач, чаках дълго, преди да го получа", добави Пулев.

"Дейли мейл" публикува очерк за българския боксьор. Проследено е миналото му, личат снимки от бебешките и детските години - с ръкавици. Пулев разказва как е възпитаван от своя баща в дух на патриотизъм и мъжество. От малък е знаел, че ще се боксира. Изданието отбелязва, че Кубрат и по-малкия му брат Тервел са кръстени на български владетели, а те самите вярват, че носят техния дух.

Много от медиите на Албиона продължават да обръщат по-голямо внимание на евентуален мач между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри, който може да обедини всички титли в категорията и се очертава като блокбастър по отношение на интерес и приходи.

Джошуа обаче посочи, че в момента във фокуса му е единствено мача с Пулев и нищо по-напред. Той специално се спря на загубата си от Анди Руис в Ню Йорк на 1 юни 2019 г. В края на миналата година си върна трона.

"Когато хората говорят за мои слабости, аз ги наричам силни страни, които доскоро не съм разкривал, рече той по повод думи на българския му съперник, че знае как да се възползва от слабите страни на шампиона. - Просто ги трансформирах, поне аз така виждам нещата. Сега нямам пукнатини в бронята си. Работихме много, за да ги премахнем. Ще бъде труден бой, но аз трябва да запазя коланите си. Аз съм воин и ще го докажа."

Пулев и Джошуа вече дадоха по две PCR проби в Лондон и те са отрицателни. И двамата, както и щабовете им, се намират в така наречения "балон" - хотел до залата. Не се движат свободно и достъпът до тях е ограничен.