Антъни Джошуа и Кубрат Пулев едва не се сбиха по време на меренето на кантар преди утрешния мач за световната титла в тежка категория в Лондон. Двамата имаха вербален сблъсък, отправяха си закани, обиди, а в един момент докоснаха и юмруци - отдалеч. Последното бе по-скоро за поздрав и в духа на ритуала с докосването на ръкавиците преди началото на всеки боксов мач.

"Утре, утре... Утре ще ти покажа, викаше Кобрата. - Ще те унищожа!"

Вчера бе доста по-различно на пресконференцията - двамата се поздравиха, нямаше провокации и закани. Днес обаче на два пъти стана горещо в хотел "Хилтън" до стадион "Уембли" и залата, в която утре двамата ще се боксират. На няколко пъти трябваше да се намесва охраната.

Британецът е малко по-тежък - 109,2 кг. Кантарът отмери 108,7 кг за българина. Това е най-ниското състезателно тегло за Кубрат за последните малко повече от две години. Англичанинът пък е с близо 2 кг по-тежък спрямо реванша с Анди Руис през м.г.

Първи за церемонията излезе Кобрата. Малко след това се появи Джошуа, а Кубрат остана и започна да говори нещо на шампиона. Не се чуваше, тъй като звучеше музика, а имаше и възгласи на българска агитка. Тя освиркваше британеца.

Първо Пулев се приближи до своя опонент още докато той се мереше. Най-тежкият ни боксьор бързо бе избутан назад. След това размяната на любезности продължи, като Антъни този път доближи претендента, видимо раздразнен от неговото поведение Размаха му пръст.

Двамата бяха изтласкани, но се стигна и до една последна размяна на любезности. Тогава си викаха най-ожестовено, особено Пулев, но всичко завърши с допиране на юмруците. Бързо се стигна до продължение - на тръгване на Джошуа българският претендент продължи да го предизвиква. 

"Утре ще ти покажа, не е времето сега. Утре, не сега. Знаеш, че съм по-добрият", няколко пъти продължи да повтаря софиянецът, а отсреща имаше явно иронична имитация на стойката на Кобрата.  

Сценката, типична за професионалния бокс, продължи няколко минути.

"Не знам какво запали това, коментира по-късно Антъни Джошуа, цитиран от "Дейли мейл". - Нормални неща са. Той наговори много глупости, но трябваше да отстъпи. Виждал съм много боксьори да говорят глупости, но после да бъдат смачкани. Ако човек не познава бокса, такива неща могат да го притеснят. Можех да го фрасна, но трябваше да запазя това за утре.

Изучавах го. Той си мисли, че е боец, но сега се изправя срещу един истински. Когато някои хора излязат на ринга срещу мен уверени, аз им вземам душата и свалям оттам."

Според Еди Хърн, чиято фирма "Мачруум боксинг" организира мача, предпоставки за случилото се имало още вчера. Тогава Пулев размахвал юмруци пред камерите и твърдял, че той е шампионът, не проявил уважение към Джошуа, по думите му.

Мениджърът на световния първенец беше плътно до двамата при "размяната на любезности".

"Утре, утре - това повтаряше Пулев. При което Антъни попита: "Какво имаш предвид с това утре?" Пулев продължи да говори и Джошуа го прикани да се приближи и да го изрече. "Утре ще те бия", рече Пулев. На което Ей Джей отвърна: Какво? Ти?! Прояваваш неуважение и утре ще ти покажа. Двамата нямаше да спрат", разказа Хърн пред "Дейли мейл".

Той добави, че Джошуа използвал нецензурна дума по адрес на противника си.

Двубоят за четири шампионски колона е утре и ще започне около полунощ наше време. В залата ще присъстват 1000 зрители.

"Казах му, че много го уважавам, но и че съм по-добрият боксьор и утре ще му го покажа, даде своята версия Кубрат Пулев, цитиран от Би Би Си. - Мисля, че това не му хареса.

Времената се менят, никой не може да остане на върха вечно. Сега той е световен шампион, но това е последният му ден като такъв. Не го мразя, казах му, че го уважавам. Сега имам страшно много енергия, силен съм и гладен за победа."