"С COVID-19 и с три седмици без тренировки - толкова."

Така Кубрат Пулев признава в телефонно интервю пред бТВ, че е минал през коронавирусната инфекция месец преди мача с Антъни Джошуа.

Джошуа нокаутира Кобрата в деветия рунд на мача за четири световни титли в тежката категория на професионалния бокс в лондонската зала "Уембли арена" снощи.

Сега Пулев твърди, че преди месец е бил болен и това попречило на подготовката му. Той за първи път казва това. Спрял тренировките и всякакви физически дейности в последните три седмци преди двубоя. Разминал се с усложненията, но бил принуден да прекрати дори спарингите, посочва бТВ.

"Не се оправдавам, сам съм си виновен. Не желаех никой да разбира. Това е положението. Сега съм добре, всичко е супер", заявил още Пулев.

 

Той е бил тестван два пъти в България преди да замине за мача в Лондон. И двата теста са били негативни, както и тези, направени непосредствено преди мача. 

бТВ отбелязва още, че в договора за срещата е имало клауза, според която ако Пулев се зарази с коронавирус и не оздравее до 12 декември, двубоят отпада без право на отлагане до оздравяването на претендента за титлата.

Кобрата не е единственият, заразен с вируса. В тежко състояние в Германия се намира личният му треньор - легендата Ули Вегнер. Това е била причината той да не пътува за Лондон и да не бъде в ъгъла на българина срещу Джошуа. През ноември германския специалист пристигна у нас специално за подготовката със своя възпитаник на лагер във Варна.

Инфектиран се е оказал и физиотерапевтът на българина, а едва вчера отрицателна проба в Лондон е дал Ивайло Гоцев - промоутър на Кобрата, тестван при пристигането си на британска земя и заради положителна проба не е бил допуснат до "балона", в който боксьорите стояха изолирани до последно. 

Гоцев е останал затворен повече от седмица в хотелската си стая.