Джей Тимънс - президент на Националната асоциация на производителите в САЩ, която е една от най-мощните бизнес организации в страната с членове като гигантите Exxon Mobil Corp, Pfizer и Toyota Motor Corp, поиска държавните служители да поемат нещата в свои ръце и да обмислят сериозно незабавното отстраняване на президента Доналд Тръмп от Белия дом. 

Припомняме, че вчера по време заседание на Конгреса привърженици на президента и неговата теза, че изборите са фалшифицирани, нахлуха в Капитолия. Стигна се до сблъсъци и четири жертви. 

Именно и заради това днес Тимънс смята, че за американската демокрация и бизнес би било много по-добре Тръмп да бъде отстранен сега, макар че до края на мандата му остават едва 13 дни. 

Бизнесменът заяви, че действащият президент е нарушил клетвата си да спазва конституцията и "отхвърля демокрацията в името на анархията".

Тимънс бе подкрепен и от Асоциацията на изпълнителните директори, които обявиха, че "хаосът, които се разгръща в столицата е резултат на незаконните усилия за отмяна на законните резултати от демократични избори". 

Тим Кук - изпълнителен директор на Apple, заяви, че събитията във Вашингтон за незаконно въстание и всички, които са отговорни за него, трябва да бъдат държани отговорни. 

Подобни бяха изказванията и на други шефове на местните индустриални гиганти.