И днес продължи размяната на медийни стрели между партиите в Реформаторския блок.

Радан Кънев е фактическият лидер на РБ, а от ДБГ искат да оспорят това положение. Мнението е на Атанас Атанасов от ДСБ. 

"Убеден съм, че конгрес на Реформаторския блок ще има. Не мога да схвана защо колегите искат отлагане. Мога да допусна, че искат да оспорят лидерството на фактическия лидер Радан Кънев. Може би колегите от ДБГ искат повече време, за да му търсят опонент, предположи депутатът от РБ.   

"Гоним някакъв срок ли? Какъв е проблемът не мога да разбера", попита Даниел Вълчев от ДБГ по Би Ти Ви в коментар на това, че все още не е свикан конгрес и не е направен избор на един лидер. "Какво като има едно лице, което се кичи с карамфил отпред", опонира той.

Атанасов, който се очаква да оглави вътрешната комисия на парламента, обяви, че двама служители в ДАНС на средно ниво са били освободени - според него превантивно. "Така ръководството на ДАНС се опитва да оправдае провала си за КТБ", смята Атанасов.  

Той припомни, че част от ДАНС е финансовото разузнаване, което може да следи всички транзакции в чужбина над 10 хил. лв. Само анализът на големи парични потоци навън можело да очертае определени тенденции, смята депутатът от РБ. Затова Атанасов смята, че трябва да се види кой не си е свършил работата. Според него не става дума за обикновена небрежност, а за прикриване на следи.