Около 70 души са опитали да влязат в къщата в Мездра, в която преди дни при нелеп инцидент загина 8-годишно дете. 

Както Клуб Z съобщи, починалото момченце е внуче на ромския лидер и бивш депутат Тома Томов. По случая има задържан 38-годишен мъж - баща на другарчето на нелепо загиналото дете, по обвинение, че не е обезопасил оръжието си. Според медии именно с неговата пушка е простреляно детето.

Главният прокурор Иван Гешев първо се срещна с дятото на момчето, а днес бе и на лично посещение в северозападния град.

Според Нова тв близките на момченцето са пробвали да преодолеят кордона от жандармеристи, които охраняват района. Гневните хора са обърнали две коли и изпочупили прозорците на къщата.

Според Bulnews в момента на щурма съпругата на задържания Д.Й. е била при него на свиждане, а в къщата са били двете й деца с жена, която се грижи за тях. Иначе още от инцидента в петък пред дома на заподозрения мъж е поставена денонощна охрана.

Дядото на детето Тома Томов осъди случилото се, но смята, че роднините му са били провокирани от „болката в душите си”. Според близки на загиналото дете делото „се изкривява”.  

Улицата остава блокирана от полиция и жандармерия, а допълнителни части са насочени към мястото.

По-късно дойде и съобщение от прокуратрата, която вече е образувала досъдебно производство за хулиганство и повреждане на имущество.

"От извършения оглед, разпит на свидетели и други процесуално-следствени действия е установено, че има грубо нарушаване на обществения ред, изразяващо се в повреждане на два леки автомобила", поясняват от държавното обвинение.

Предстои установяване на извършителите.