Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Световната антидопингова агенция (WADA) разкритикува доводите за намаляване на наказанието за руския спорт, свързано с употребата на допинг. Според организацията Спортният арбитражен съд (КАС) в Лозана не е обяснил напълно основанието за решението си.

В края на 2019 г. WADA наложи забрана на Русия да участва в големи международни състезания за четири години заради манипулиране на данните от московската антидопингова лаборатория. Впоследствие в края на 2020 г. КАС намали санкцията на две години след обжалване на Руската антидопингова агенция (РУСАДА).

От WADA първоначално реагираха със задоволство, че са спечелили делото, но сега изразиха разочарование, след като КАС публикува пълния си доклад.

Според него съдът е трябвало да обмисли "подходящ период" за наказанието, подчертавайки че WADA е възнамерявала забраната да покрие само по едно издание на всяка от летните и зимните олимпийски игри. От КАС допълват, че принципите за пропорционалност трябва да бъдат разглеждани в светлината на последствията.

Забраната на Русия важи до края на 2022 г., което обхваща олимпийските и параолимпийските игри в Токио 2020 и Пекин 2022, както и световното по футбол в Катар 2022. В този период от страната ще бъдат допускани единствено спортисти, които отговорят на изискванията да докажат, че са чисти. Те обаче няма да се състезават под руското знаме и при награждаване няма да звучи химнът на страната.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.